Jaap Duin - Psycholoog, LifeCoach Amsterdam

Psycholoog LifeCoach

Je bent een succesvolle professional of ondernemer.

Je wilt verder in je werk én in je leven. Maar je kop zit te vol, er is te weinig focus, en je belangrijkste relaties krijgen te weinig aandacht. En nu?
Ik help je op weg naar meer energie, meer lol en minder gedoe.

Over mij

 

Hallo. Ik ben Jaap.

Als lifecoach voor professionals en ondernemers ben ik de vertrouwenspersoon waar je je hart lucht én nuchtere inzichten opdoet.

Mijn achtergrond

Ondernemersgezin op Texel

Ik ben geboren op Texel, broer van drie zussen, wij woonden naast het bouwbedrijf van mijn vader.

Als jongen was ik altijd buiten en aan het sporten. Ik surfde, golfde op topamateurniveau in Nederland, en speelde tijdens mijn studietijd in het eerste elftal bij voetbalclub de Koninklijke HFC in Haarlem.

Nog steeds sport ik veel en vaak, en is mijn liefde voor de zee en de natuur nooit opgehouden.

Na mijn studie psychologie adviseerde ik als sportpsycholoog vooral sporters, coaches en sportteams om beter te presteren. Als medeoprichter van trainingsbureau Great Communicators hielp ik daarna vele TEDX sprekers (toonaangevende ondernemers, wetenschappers, politici) als sprekerscoach met hun verhaal op het podium.

Expedities zonder telefoons

Als oprichter van Elements Expeditions nam ik inmiddels meer dan 200 mensen mee op expeditie naar de afgelegen bergen van Albanië, Noorwegen, Georgië. 6 dagen zonder telefoon en camera’s overleven in de meest afgelegen gebieden van Europa geeft mooie inzichten in wie je bent als mens zonder je rollen, je gezin, en de dagelijkse stroom van emails en telefoontjes.

Voetbal, romans, bullshitdetector

In mijn vrije tijd, voetbal ik in een fantastisch vriendenteam, golf ik te weinig om nog handicap 2 te spelen, lees ik romans, bouw ik houten surfboards (en probeer daarop te surfen), en investeer ik veel tijd in mijn ontwikkeling door middel van therapie en coaching.

Ik pik signalen ‘onder de oppervlakte’ op. Je zou het ook een bullshitdetector kunnen noemen. Of voelsprieten. Die gaat aan als er iets ‘niet klopt’ in het verhaal. Dat is mijn talent: ruis wegnemen. Ik koppel dat aan een scherp luisterend vermogen, humor, en kan goed met leiders overweg. Het maakt mij dan niet uit of dat de Noord-Hollandse tulpenboer is of de CEO van een FinTech bedrijf. Ik zie en hoor vaak vooral iemand die op zoek is naar een leven met meer zingeving, meer liefde, meer lol en meer vrijheid.

Diepgang zonder gezweef

Door mijn specifieke stijl van coachen ben ik vooral de laatste jaren vooral voor (mannelijke) ondernemers en leiders een sparringpartner. Vaak zijn dat mensen waarbij het gaspedaal goed werkt, maar de rem en de routeplanner wat minder goed zijn ontwikkeld.

Bij mij is er ruimte en tijd voor jou om je hart te luchten. Zo krijg je inzicht je emoties en relaties. Ik ben niet bang om ongezouten feedback te geven, zeg waar het op staat, stel diepe vragen, maar geef ook advies en richting.

Ik help mensen om te gaan met de grote krachten die op je inwerken als je boven het maaiveld uitsteekt.

even bellen om kennis te maken?

Even bellen

Ik snap dat jouw tijd kostbaar is

Daarom bel ik eerst graag even met je. Zodat we over en weer eerst kunnen polsen of we met elkaar in zee moeten gaan, of dat ik je wellicht kan doorverwijzen.

Je kunt mijn stem horen en je vragen stellen. Aan dit gesprek zijn geen kosten verbonden. Na dit gesprek heb je alle tijd om alles te laten bezinken. Ik behandel je vraag en gegevens uiteraard discreet.

Klik op onderstaande knop om direct een moment te plannen om even te bellen.

Plan een belafspraak