Jaap Duin - Psycholoog, LifeCoach Amsterdam

Psycholoog LifeCoach

Je bent een succesvolle professional of ondernemer.

Je wilt verder in je werk én in je leven. Maar je kop zit te vol, er is te weinig focus, en je belangrijkste relaties krijgen te weinig aandacht. En nu?
Ik help je op weg naar meer energie, meer lol en minder gedoe.

Over mij

 

Hallo. Ik ben Jaap.

Als lifecoach voor professionals en ondernemers ben ik de vertrouwenspersoon waar je je hart lucht én nuchtere inzichten opdoet.

Mijn achtergrond

Texel

Ik ben geboren op Texel, middelste broer van drie zussen, wij woonden naast het bouwbedrijf van mijn vader. De dynamiek van een ondernemersgezin, de opbouw van onze familie, het vormt mijn basis. 

Als jongen was ik altijd buiten en aan het sporten. Ik surfde, golfde tot m’n 16e op topamateurniveau in Nederland, en speelde tijdens mijn studietijd in het eerste elftal bij voetbalclub de Koninklijke HFC in Haarlem.

De liefde voor de natuur, de zee, is nooit opgehouden. De natuur, de seizoenen, zijn steeds meer een leidraad in mijn leven en in de gesprekken met cliënten.

Nog steeds sport ik veel en vaak, en geniet ik gelukkig steeds meer van het ‘spelen’ in plaats van altijd maar bezig te zijn met ‘winnen’ in de vorm van keiharde competitie met mezelf en anderen.

Na mijn studie psychologie adviseerde ik als sport- en prestatiepsycholoog vooral sporters, coaches en sportteams om beter te presteren. Als medeoprichter van trainingsbureau Great Communicators hielp ik daarna vele TEDX sprekers (toonaangevende ondernemers, wetenschappers, politici) als sprekerscoach met hun verhaal op het podium.

Expedities zonder telefoons

Als oprichter van Elements Expeditions nam ik inmiddels meer dan 200 mensen mee op expeditie naar de afgelegen bergen van Albanië, Noorwegen, Georgië. 6 dagen zonder telefoon en camera’s overleven in de meest afgelegen gebieden van Europa brengt inzichten in wie je bent als mens zonder je rollen, je gezin, en de dagelijkse stroom van emails en telefoontjes.

Vrije tijd

In mijn vrije tijd (die steeds steeds schaarser is sinds mijn dochter in 2022 werd geboren;-) woon ik in Amsterdam met mijn vriendin, golf ik te weinig om nog handicap 2 te spelen, lees ik romans. De fascinatie voor psychologie, de mens, houdt niet op als ik klaar ben met mijn werk. Ik investeer veel tijd in mijn ontwikkeling door middel van het zelf volgen van therapie, opleidingen, lezen van vakliteratuur en het opzoeken van de stilte in de natuur.

Werken, spelen, vervulling.

Door mijn specifieke stijl van coachen ben ik vooral de laatste jaren vooral voor ondernemers en leiders een sparringpartner. Vaak zijn dat mensen waarbij het gaspedaal goed werkt, maar de rem en de routeplanner minder goed zijn ontwikkeld.

Waarschijnlijk heb je mij gesprekken die je met niemand anders hebt. Dat vraagt van ons beiden openheid, tolerantie en nieuwsgierigheid.

Ik help mensen om te gaan met de grote krachten die op je inwerken als je boven het maaiveld uitsteekt. Een CFO van een miljardenbedrijf ervaart daarin weer andere dingen als de architect met 3 personeelsleden. Maar eigenlijk, het maakt me niet uit wat je doet in je werk. Het belangrijkste is dat we samen op pad gaan, als mens, en dat er een heldere, eerlijke uitwisseling ontstaat over wat jij en ik tegenkomen in het leven.

Mijn eigen pad speelt daarin ook mee: steeds minder gaat het in mijn leven over prestaties, winnen, transacties…. En steeds meer gaat het over vervulling, spelen, relaties, over daadwerkelijke bezieling in relaties. Die bezieling is vaak ook wat er ontstaat in een coachingstraject. Die bezieling is besmettelijk, inspirerend, helend, ontroerend, moeilijk in woorden te vatten, maar heel duidelijk te voelen in je lijf.

Voelen dat je ‘op je plek bent’, dat er een ‘aansluiting’ is met iets groters, is het mooiste resultaat dat we uit onze gesprekken kunnen halen.

even bellen om kennis te maken?

Even bellen

Ik snap dat jouw tijd kostbaar is

Daarom bel ik eerst graag even met je. Zodat we over en weer eerst kunnen polsen of we met elkaar in zee gaan, of dat ik je wellicht kan doorverwijzen.

Je kunt mijn stem horen en je vragen stellen. Aan dit gesprek zijn geen kosten verbonden. Na dit gesprek heb je alle tijd om alles te laten bezinken. Ik behandel je vraag en gegevens uiteraard discreet.

Klik op onderstaande knop om direct een moment te plannen om even te bellen.

Plan een belafspraak